Puolenvälin jälkeen aika tuntuu hidastuneen ja päivät tuntuvat pidemmiltä. Pikkuinen on muuttunut jo niin konkreettiseksi meidän elämässä, että harva hetki menee ohitse ilman että hän on jollain tasolla mielessä. Unirytmi on jo mukana kuvioissa, välillä on hiljaisempaa ja välillä kunnon masujumppaa. Ihanaa tuntea liikkeet jo näin säännöllisesti. :-)

 

Tässä tuorein kuva (rakenneultra) meidän pikkuisesta Röllistämme, rv 21+0 ja painoarvio 422g.

 

Muutama bodykin ollaan jo pikkuiselle ostettu alennusmyynneistä, lisäksi toinen mamma on kutonut villavaippahousut kestoilua varten. Itsellä on edelleen virkkausprojektina torkkupeitto, vielä puuttuu melkein puolet palasista. Äitiyspakkaustakin saisi jo hakea, mutta odotellaan ensi tiistain neuvolaan asti ainakin, että saadaan tarvittava todistus. Mietittiin alkuun, että jos odoteltaisiin 2011 pakkauksen ilmestymistä, mutta tultiin siihen lopputulokseen, että on mukavampaa kun pakkaus on aikaisin jo hypisteltävänä ja osaa paremmin hankkia tavaraa sen myötä. Lisäksi nykyisen pakkauksen värit ovat ihan ok:t (vaikka tykkäisin vähän värikkäämmästä kyllä), mutta uuden paketin värejä ei voi ennalta tietää. Kun katsoo pakettien historiaa, niin kyllä sieltä löytyy sen verran karmeitakin tapauksia, että ehkä kannattaa pelata varman päälle ja ottaa nykyinen paketti. Ja eihän sitä koskaan tiedä milloin lähtö sairaalaan tulee - ennenaikaisuuttakaan ei voi sulkea pois vaikka se ei onneksi kovin todennäköistä olekaan.

 

Tässä pikkubodyja; Mikki-bodyt 60cm ja Tutan pingiivi-body 68cm (näyttää tosin reilummalta). Mamman kutomat supersöpöt villavaippahousut vielä huovutusta vailla!

 

Vatsa on ihan uskomaton möhkäle jo; paitsi ettei vanhat vaatteet oikein enää sovi, niin myös monet liikkeet ovat muuttuneet hankaliksi ja hengästyy pienistäkin ponnistuksista (kuten vaikkapa kodin rappuset). Ja vatsan nykyinen koko taitaa olla vasta alkua, vähän jännittää miten keho sopeutuu muodonmuutokseensa - erityisesti kun ylimääräisenä painolastina on raskautta edeltäneen vuoden aikana kertyneet kilot. Näillä mennään, kiloja ehtii karistella sitten vauvan synnyttyäkin. Luin viime viikkojen tiimoilla tutkimuksesta, jonka mukaan raskauden aikainen kalorivaje olisi yhteydessä lapsen tuleviin ylipaino-ongelmiin. En muista mitä kautta törmäsin tutkimukseen, enkä muista yksityiskohtia, mutta sen verran jäi mieleen, että päätin jättää painostressailun synnytyksen jälkeiseen aikaan. Toki sen verran aion tarkkailla painoa, ettei lähde ihan järjettömiin mittasuhteisiin paisumaan, mutta sallin itselleni normaalin painonnousun, vaikka lähtöpainoindeksi olikin lievän ylipainon puolella.

 

Masukuva viime sunnuntailta rv 21+4. Kuvassa HM:n supermukavat äitiysfarkut, suosittelen!

 

Olisin tykännyt laittaa valokuviakin tänne, mutta jostain syystä vuodatus latailee niitä älyttömän kauan, vaikka pienentäisi kuvakokoa. Toivottavasti onnistuu jossain vaiheessa! Muoks. Onnistui, kuten (toivottavasti) huomasitte!