Leikkaus oli eilen, ja kyllä koko päivä oli yhtä kärvistelyä. Eläinlääkärissä rauhoituspiikin saanut pikkuinen taisteli lääkkeen vaikutusta vastaan hämmästyttävän kauan ja sitkeästi. Oli kyllä vaikea lähteä klinikalta ja jättää tämä. Tullessamme parin tunnin päästä hakemaan koiraa, oli tämä juuri alkanut heräilemään ja kuulemma vähän ulvonutkin. Tämä oli vielä aika tokkurassa, mutta herättelypistosta ei tarvittu ja pienen odotteluhetken jälkeen meidät kotiutettiin kipulääkkeiden kanssa. Pieni oli koko päivän haluton liikkumaan, makasi vain apeana, ei juonut, ei maittaneet edes herkkupalat, eikä tehnyt asioitaan ulkona. Vasta illalla päästi ulkona pienet pissat ja sen jälkeen maistui pienet palat nakkia. Yö meni rauhallisesti muuten, mutta alkuyöstä pikkuinen läähätti kovasti ja kaipasi silitystä. Onneksi läähätyskin loppui jossain vaiheessa ja unikin tuli. Välillä yöllä herätessäni tämä istua tönötti ressukan näköisenä ja tuijotteli tyhjyyteen. Ei kuitenkaan läähättänyt, tärissyt tai muuten vaikuttanut erityisen kivuliaalta.

Mies lähti aamuviideltä harrastusleirille ja palaa vasta sunnuntaina, joten me ollaan nyt koirien kanssa kolmistaan. Vähän jännitti, miten pärjään kipeän koiran ja terveen kanssa, kun näitä pitäisi pitää erillään, miten hoidan ulkoilutukset jne. Päädyin herättyäni ottamaan molemmat yhtä aikaa ulos ja ulkoilu sujuikin ihan hyvin. Vanha herra oli jo vähän pirteämpi ja otti ulkona ollessaankin jo paljon enemmän askelia, vaikka välillä tarvitsikin sylikyytiä. Pienet pissatkin teki (kylläkin hyvin oranssia, toivottavasti nestehukkaa eikä esim. verivirtsaa). Tultuamme ulkoa pakkojuotin tätä ruiskulla nakinpalaa vastaan, kun ei ole vieläkään suostunut juomaan. Parin tunnin päästä annan kipulääkettä. Kyllä tää varmaan tästä. :-)

Ai niin, kaikessa tässä tohinassa unohtui, että eilen saatiin kirje kotiin, jossa kerrottiin että veriseulan ja niskaturvotuksen perusteella meidän vauvalla ei ole kohonnutta 21 trisomia (down) riskiä. Kirjeessä ei ollut tarkempia tuloksia, mutta niistä saa kaiketi lisätietoa seuraavalla neuvolakerralla, joka on tämän kuun loppupuolella. Jes. :-)